Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 23, 2014, 06:13:57 AM

Login with username, password and session length

CLICK HERE for the The official Endian Roadmap and Issue tracker
10989 Posts in 3678 Topics by 3316 Members
Latest Member: gigliottim
Search:     Advanced search
+  EFW Support
|-+  Support
| |-+  General Support
| | |-+  endian 2.5 bandwidth limitation / QoS
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: endian 2.5 bandwidth limitation / QoS  (Read 4848 times)
mangthjik
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 21


« on: March 04, 2012, 10:42:42 PM »

hello there....
Any one here has implement bandwidth limitation / QoS successfully ?
I am trying to limit port 80 and 1955 but no hope. the rule still unwork .
I just want to know .
Thanks A lot
Logged
AussieBloke
Full Member
***
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 37



« Reply #1 on: March 12, 2012, 03:31:11 PM »

QoS is complex to setup. Basically to get QoS to work correctly you have to have all your network using QoS. Your clients, switches, and other network network devices must use QoS. QoS has its own problems and unless you really nead QoS you are better of not implementing it.
Logged
mangthjik
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 21


« Reply #2 on: March 13, 2012, 06:09:10 PM »

actually I just want to limit https and streaming  ( port 443 and 1955) make it as a bulk trafic so the main line is clear.for now I am using Another red  line to route and make it  sparate from main red link , and I thinks its not worth . and want to use Qos just want to limit its
Logged
mic
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #3 on: March 14, 2012, 04:14:09 AM »

Mangthjik , i have the same problem , Device you can configure , but there is a problem with Classes or Rules
In endian 2.4.1 the same  configuration is working .
Logged
cyclops
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #4 on: May 06, 2012, 11:52:29 PM »

hi all,

I am too facing the same problem, the QOS does not work on the endian firewall. Please help provide me the right steps to configure the same.

ENDIAN 2.5.1 (Comunity edition)

SET A Users 25 users (192.168.0.5 - 192.168.0.30) internet speed should be 512 kbps
SET B Users 5 users (192.168.0.40 -192.168.0.45) internet speed unlimited.

I had read some forums people getting error most browsers while creating the rules in QOS except firefox.
Also the class total should be 100% ( i am not sure if creating classes with fixed kbps seconds what to do)

I am new to endian and firewall setup. (reserverd vs limit in QOS classes)

Please help thank you.
Logged
lokutus25
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #5 on: October 26, 2012, 08:42:56 PM »

Is there a confirmed problem about QoS in 2.5.1? I can't find info about this...nor I can make QoS works.
Maybe I'm doing something wrong. Do you know of some Wiki/Howto on the subject? The official documentation is quite...insufficient  Cheesy
Thanks!
Logged
rnovasconi
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #6 on: September 04, 2013, 01:32:38 AM »

I also encountered similar experiences in EFW 2.5.1.

I also found the bug ID 0002675 , reported for EFW 2.3, but I cannot understand if it is solved in following releases or not.

By the other hand I'd like to find a sample working configuration for QOS by the support team.
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Page created in 0.059 seconds with 18 queries.
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Design by 7dana.com