Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
Thursday 06 August 2020, 07:31:08 pm

Login with username, password and session length

Visit the Official Endian Bug tracker  HERE
14028 Posts in 4273 Topics by 6119 Members
Latest Member: dscbra
Search:     Advanced search
+  EFW Support
|-+  Support
| |-+  General Support
| | |-+  2.5.1 PPPoE problem
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: 2.5.1 PPPoE problem  (Read 8268 times)
gkos
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 8


« on: Wednesday 04 January 2012, 12:11:43 am »

External link is configured for PPPoE. Afgter the connection is established, the default gw is not added automatically and no DNS servers gets added to /etc/dnsmasq/resolv.conf
After about two minutes the pppd is terminated with the following entries in the log

Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Terminating on signal 15
Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Connect time 1.8 minutes.
Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Sent 0 bytes, received 648 bytes.
Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Connection terminated.
Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Terminating on signal 15
Jan  3 12:09:36 efwhost pppd[15338]: Exit.
Jan  3 12:09:36 efwhost uplink[main]: Notify uplinks daemon about status change of uplink 'main'. Status id FAILED
Jan  3 12:09:36 efwhost uplink[main]: Uplink 'main' status: 'OFFLINE'
Jan  3 12:09:36 efwhost uplink[main]: Could not successfully call pppd
Jan  3 12:09:36 efwhost uplink[main]: Notify uplinks daemon about status change of uplink 'main'. Status id FAILED
Jan  3 12:09:36 efwhost uplink[main]: Uplink 'main' status: 'OFFLINE'

I can manually set the default gaateway, and add the correct entries to the dnsmasq's resolv.conf, but it does not solve the 2 minute disconnect problem.

Besides, the SNAT does not work from behind the green interface
Logged
daggo
Jr. Member
*
Offline Offline

Posts: 1


« Reply #1 on: Monday 16 January 2012, 03:51:46 pm »

I see on the bug tracker that this is know and the fix is "coming soon" bugs.endian.it/view.php?id=4233&nbn=2

Caught me off guard and spent a few hours wondering what was going on.  I am upgrading from V2.2.

How long till there is a bug fix release for 2.5?

Should I install 2.4 and wait for the 2.4 to 2.5 upgrade or wait for the bug fix to 2.5?

Daggo
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Page created in 0.062 seconds with 18 queries.
Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Design by 7dana.com